Autorităţile au intervenit, vineri, după ce au primit un apel la 112 care anunţa un dispozitiv exploziv la Băneasa Shopping City, relatează News.ro. Ulterior, SRI a anunţat că alarma nu s-a confirmat. Autorul a fost identificat, fiind vorba despre un copil, care a susţinut că a făcut o glumă. Acesta a fost amendat cu 2.000 de lei.

Echipa pirotehnica a SRIFoto: Agerpres

„Urmare a sesizării formulate în sistem 112, în care o persoană anunţa existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta unui complex comercial din Sectorul 1, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat iniţiatorul apelului, un minor de 15 ani. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei conform OUG 34/2008”, a transmis Poliţia Capitalei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul şef Georgian Drăgan, a anunţat că poliţiştii au identificat persoana care a sunat, vineri după-amiază, anunţând că un dispozitiv exploziv a fost amplasat în incinta Băneasa Shopping City. Acesta a precizat că este vorba despre un copil de aproximativ 15 ani, care a afirmat că a făcut o glumă. Copilul a fost chemat, împreună cu părinţii, la poliţie.

Alertă cu bombă la Băneasa Shopping City

„În urma unui apel la numărul de urgenţă 112 a fost sesizată prezenţa unui dispozitiv artizanal improvizat la un centru comercial din Sectorul 1”, a transmis presei, vineri, SRI.

Mai exact, este vizat mall-ul Băneasa Shopping City.

„La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Roman de Informatii şi se aplică măsurile de intervenţie standard, în colaborare cu Politia Romană”, a mai transmis SRI.

Clienţii au fost evacuaţi şi s-a căutat eventualul dispozitiv.

Ulterior, SRI a informat că alerta cu bombă nu s-a confirmat.