O alpinistă experimentată a murit în Munţii Bucegi, în timp ce încerca să parcurgă, singură, traseul Albişoara Gemenelor. Trupul acesteia nu a putut fi recuperat de către salvamontiști din cauza vântului puternic și a riscului de avalanșă, potrivit Serviciului Salvamont Buşteni.

BucegiFoto: Captura

Femeia, care era din Braşov, fiind o alpinistă cu experienţă, a plecat pe munte miercuri, de ziua ei, pe traseul Albişoara Gemenelor, pentru a aduce un omagiu surorii sale gemene. Nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură pe traseu, iar la amiază ea nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze, conform reprezentanților Salvamont Bușteni.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență în jurul orei 18.00, iar o echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele alpinistei, dar când au ajuns în zona de creastă vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită.

Joi dimineață, o altă echipă a reușit să o localizeze pe victimă, care era căzută pe un versant, iar pentru că terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă.

Reprezentanții Salvamont Bușteni mai spun că acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite.