Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, a fost reținut de procurorii DNA după ce ar fi fost prins în flagrant primind mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, căruia inițial îi ceruse o mașină de lux, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, reținerea unei persoane fizice, pentru trafic de influență și spălare a banilor. Joi, aceasta ar urma să fie dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, aceasta i-ar fi cerut în mod repetat administratorului unei firme (martor în cauză) inițial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia - 75.000 de euro. El ar fi cerut mita "pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora", afirmă DNA.

Concret, „intervenția” celui reținut trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către firma martorului a unor datorii de aproximativ 1.500.000 euro, spun procurorii.

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, în 6 ianuarie el ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

  • "În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", mai precizează DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că persoana reținută este Florin Mihalache, general în rezervă și fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu.

Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux - Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, când ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele "mită" sau "flagrant".