Meteorologii au emis informare de vânt puternic, cu rafale care pot depăşi 55 de kilometri la oră, până sâmbătă seară. 18 judeţe vor fi sub cod galben de vânt puternic, iar în unele zone va apărea polei.

VantFoto: AGERPRES

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vântul se va intensifica de joi, la început în zona de munte, iar din dimineaţa zilei de vineri local şi în estul, sudul şi centrul ţării.

În intervalul 13 ianuarie, ora 10:00 - 15 ianuarie, ora 20:00, vor fi rafale cu viteze în general de 45 - 55 km/h, mai mari în zona montană înaltă şi în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie), se va forma polei în nord, centru şi nord-est, spun meteorologii.

Avertizare cod galben pentru 18 județe

De asemenea, ANM a emis o atenţionare cod galben de vânt puternic valabilă până sâmbătă în Carpaţii Orientali şi Meridionali, fiind vizate 18 județe.

Astfel, în intervalul 13 ianuarie, ora 18:00 - 15 ianuarie, ora 20:00, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 90 - 110 km/h şi zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineaţa zilei de vineri, vântul se va intensifica şi în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăşi 55 - 65 km/h. Din după-amiaza zilei de vineri, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.