O fostă profesoară de 70 de ani din Galați a fost “omorâtă”, în acte, de societatea locală de furnizare a apei reci. Femeia a primit acasă o notificare din care a aflat că este decedată, iar contractul a fost reziliat.

societatea Apa Canal GalatiFoto: societatea Apa Canal Galati

Viața Liberă a publicat, în facsimil, notificarea de la societatea Apă Canal Galați pe care a primit-o acasă femeia și în care era anunțată că ...a decedat. Prin aceeași notificare, destinatarul (nu se știe cine) era chemat în termen de cinci zile la sediul societății pentru clarificarea situației contractuale, în caz contrar urmând ca furnizarea apei să fie sistată.

Când femeia a mers să lămurească situația, a obținut doar reacția de uimire a funcționarilor.

  • “A venit o duduie, o tânără, care mi-a cerut să dau o semnătură și numărul de telefon. Nu știam ce conține plicul respectiv. Au constatat că sunt decedată și îmi taie apa!.
  • Ca să constate doamna, cu nonșalanță, la ghișeu, <>. Fără nicio scuză!”, a declarat pensionara pentru stirileprotv.ro.

Cel mai probabil, încurcătura a apărut în momentul în care funcționarii au introdus codul numeric personal al fostei proprietare, mama profesoarei de limba latină. Femeia decedase în 2013 și, până acum, nu a existat nicio problemă cu noul contract încheiat de fiică.

  • “Este vorba despre o eroare materială pe care operatorul regional Apă Canal și-a asumat-o și a îndreptat-o deja. Nu s-ar fi ajuns în niciun caz la o măsură drastică, așa cum este debranșarea, înainte de verificarea situației în teren”, a afirmat Petrică Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, instituție în subordinea căreia este societatea de furnizare a apei.