Elevii Liceului Catolic din Timișoara au fost evacuați, miercuri dimineață, în curtea școlii, în urma unei amenințări cu bombă, scrie presa locală. Ulterior a fost primită o nouă ameninţare cu bombă, de această dată fiind vizat Iulius Town, cel mai mare centru comercial din oraş, iar câteva sute de persoane au fost evacuate. Ambele alarme s-au dovedit false.

Timișoara Foto: PNL

UPDATE 14.40 Și alarma cu bombă de la centrul comercial s-a dovedit falsă.

"La faţa locului, au ajuns pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, grupa Antitero din cadrul SRI şi echipaje ISU Banat, care în urma verificărilor au stabilit că este o alarmă falsă, iar în prezent se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autorităţile fără un motiv întemeiat şi pentru tragerea acesteia la răspundere", a anunţat Poliţia Timiş, conform Agerpres.

............................................

Printr-un apel la 112 a fost anunțată amplasarea unui dispozitiv exploziv la Liceul Catolic. Câteva zeci de elevi au fost evacuați, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și pompieri, însoțite de echipa pirotehnică a IPJ, cu câinele de serviciu. Circulația, inclusiv a mijloacelor de transport în comun, a fost oprită spre centrul orașului.

În urma verificărilor s-a stabilit că a fost o alarmă falsă.

Ulterior, autorităţile din Timişoara au primit o nouă ameninţare cu bombă, de această dată fiind vizat Iulius Town, cel mai mare centru comercial din oraş. La faţa locului au sosit imediat poliţişti, pirotehnişti şi angajaţi SRI.Sute de persoane au fost evacuate şi nimeni nu mai are acces în centrul comercial, scrie News.ro.