Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Madalin VoicuFoto: Agerpres

„În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. - Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ștefan Voicu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă și publicată în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu a mai fost numit în această funcție de secretar de stat la Ministerul Culturii și în urmă cu cinci ani, în ianuarie 2017, de premierul de atunci Sorin Grindeanu. A fost revocat din funcție aproape trei mai târziu, în noiembrie 2019, după schimbarea guvernului PSD, de către noul prim-ministru liberal Ludovic Orban.

La momentul numirii sale ca secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale din guvernul PSD, fostul deputat social-democrat era urmărit penal în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”, alături de un alt fost deputat, Nicolae Păun.

Citește și: