Preşedintele Klaus Iohannis a avut deja întâlniri cu mai mulţi miniştri, aceştia fiind convocaţi la Cotroceni, informează News.ro. Premierul Nicolae Ciucă a participat la fiecare dintre aceste discuţii, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară că a fost informat despre aceste întâlniri. Şeful PSD susţine că nu ştie exact ce s-a discutat, dar presupune că este vorba despre priorităţile fiecărui ministru. Ciolacu a precizat că nu-l interesează foarte exact ce s-a discutat, ci să existe „un Guvern eficient”.

Iohannis și Ciolacu (foto arhivă)Foto: Presedintia Romaniei

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la România TV, dacă a fost informat că mai mulţi miniştri PSD - Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu - s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat: „Am fost informat de această întâlnire. Nu ştiu în termenii constituţionali... nu ştiu ce s-a discutat, fiindcă nu sunt eu cel îndreptăţit”.

Ciolacu a mai precizat că la discuţii a participat şi premierul Nicolae Ciucă: „Pe miniştri presupun că i-a convocat primul ministru, pentru că el este şeful Guvernului. Miniştrii mi-au spus că o să aibă această întâlnire. Nu sunt curios deloc (ce s-a discutat n.r.)”.

Liderul PSD a afirmat însă că-l interesează să existe un „Guvern eficient”.

„Cum realizăm acest lucru... mai avem de muncit la acest lucru. S-ar putea să fi fost o informare a fiecărui ministru despre priorităţile... să fie informat preşedintele”, a adăugat Ciolacu.