​Purtarea măștii ar putea redeveni obligatorie în spațiile publice închise sau deschise. O decizie în acest sens este de așteptat să fie luată într-o ședință CNSU care ar urma să aibă loc miercuri, potrivit stirileprotv.ro.

Coronavirus RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

De altfel, în întâlnirea de luni a premierului Nicolae Ciucă cu responsabilii în gestionarea pandemiei COVID-19 s-a discutat că una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

De asemenea, s-a discutat despre punerea la dispoziție gratuit de măști pentru elevi și profesori și de capacitatea de a se administra testele în școală.

Ministerul Sănătății a anunțat, totodată, marți, că pacienții infectați cu SARS-CoV2 vor fi investigați și vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie, în încercarea de a se evita supraaglomerarea spitalelor. Ideal este ca pacienții COVID să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat și el, marți seară, că trebuie luate măsuri pentru gestionarea valului 5. El a vorbit de asigurarea accesului la medicamente antivirale, dar și de măsuri privind evitarea aglomerației în mijloacele de transport în comun.