Zona de munte a judeţelor Prahova şi Dâmboviţa se află luni după-amiază sub avertizare nowcasting cod portocaliu de viscol. De altfel, instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia nu au pornit din cauza vântului puternic.

zapada la munteFoto: Facebook Salvamont Busteni

Avertizările nowcasting emise de meteorologi sunt în vigoare luni, între orele 14.00 - 20.00, și vizează județele Prahova și Dâmbovița - zona de munte de peste cota 1800 m. Conform meteorologilor, în acest interval se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor atinge 130 - 140 km/h.

Luni dimineaţă, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, amplasat la 2000 de metri altitudine în Bucegi, anunţaseră că sunt "slabe şanse” ca instalaţiile să pornească, având în vedere vântul puternic, scrie News.ro.

Zone din 22 de judeţe, sub Cod galben de vânt puternic până marţi dimineaţa

De altfel, de luni dimineață și până marți, la ora 10.00, se află sub avertizare zone din 22 de judeţe unde, la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 70 - 80 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depăşi 90 - 120 km/h şi temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55 - 65 km/h. Meteorologii avertizează că intensificări ale vântului, cu viteze de 45 - 55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Judeţele vizate de avertizarea cod galben, total sau parţial, sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.