Punctele de trecere a frontierei din vestul țării au început să se aglomereze, de data aceasta pe sensul de ieșire din țară, românii din străinătate întorcându-se în țările în care lucreză. Poliţia de Frontieră a anunţat că a luat măsuri de fluidizare a traficului.

control la frontieraFoto: Politia de Frontiera

Duminică după-amiază, la Nădlac cei care vor să iasă din țară așteptau aproximativ o oră, iar la Cenad și la Petea, circa 40 de minute, conform aplicației de trafic online a Poliției de Frontieră.

Poliţia de Frontieră anunță suplimentarea personalului la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, vor fi folosite staţiile mobile de control.

De exemplu, în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, se lucrează pe 8 artere de control pentru autoturisme pe sensul de ieşire şi cu două staţii mobile.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare.

Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să fie evitată aglomerația:

  • în jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand
  • în jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni
  • in jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea
  • in jud. Timiş: P.T.F. Cenad

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.