Poliţiştii au confiscat o tonă de obiecte pirotehnice, în urma unor controale efectuate în localităţile 1 Decembrie, Măgurele şi Voluntari, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Astfel, în urma unor activităţi investigativ operative, poliţiştii oraşului Voluntari au descoperit în locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din Ştefăneştii de Jos, cantitatea de aproximativ 900 kg de articole pirotehnice din categoria F2 şi F3. Bărbatul nu avea calitatea de pirotehnist şi nu deţinea documente de provenienţă, astfel că acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 126/1995 R, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

Poliţiştii din Bragadiru au depistat, în parcarea unui centru comercial, patru persoane care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 şi F3. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

De asemenea, poliţiştii din Măgurele au efectuat o percheziţie domiciliară în localitatea 1 Decembrie, în cadrul unui dosar penal ce avea ca obiect săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

„La percheziţie au fost descoperite şi indisponibilizate 40 kg articole pirotehnice din categoria F2 şi P1, deţinute fără drept, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, se mai menţionează în comunicat.