Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi seară că, după sărbători, ”cel mai târziu în două săptămâni”, va fi numit noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, postul fiind neocupat în urma demisiei lui Florin Roman. Potrivit lui Ciucă, numirea va fi făcută de partid.

Florin RomanFoto: Guvern

Nicolae Ciucă a declarat la TVR 1, joi seară, că, după sărbători, îi va fi prezentată preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, scrie News.ro.

„Ţinând cont de vâltoarea activităţilor care au avut loc în această perioadă de timp, am considerat că este oportun ca, imediat după sărbători, să putem să avem o analiză la nivelul partidului, să avem o propunere pe care să o prezentăm preşedintelui ţării, astfel încât să avem procedura de învestire a unui nou ministru. Poate cel mai târziu în două săptămâni”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va face personal propunerea sau o va lăsa în seama politicului, Nicolae Ciucă a explicat că va fi respectată „cutuma” ca politicul să se implice.

„Suntem un guvern care este rezultatul unei coaliţii politice şi vom lăsa partidelor politice să procedeze în conformitate cu cutuma care s-a folosit până acum”, a declarat Ciucă.

Florin Roman a anunţat, la începutul lunii decembrie, că demisionează din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat.

El a afirmat că a fost ţinta a două tipuri de atacuri - politic şi al forţelor oculte. Florin Roman susţinea că era important ca el să nu fie ministrul Digitalizării până în momentul în care se ia decizia referitoare la cloud-ul guvernamental, ceea ce înseamnă un business de zeci de miliarde de euro. „Mi s-a sugerat să fie o discuţie cu un investitor strategic”, susţine Roman, afirmând că a refuzat.

În data de 17 decembrie a.c. preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Florin Roman şi l-a desemnat ministru interimar al Cercetării pe Virgil Popescu.