Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul Park Lake din Sectorul 3 al Capitalei a fost trimis pe adresa de e-mail a Poliției Române marți noapte, la ora 00.00, unde a stat necitit până miercuri dimineață, în jurul orei 10.00. Cum explică Poliția Română? "Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19", afirmă purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan. Alte trei ore, polițiștii au încercat să identifice autorul, însă fără rezultat, iar la ora 13.00 mall-ul a fost evacuat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim că miercuri centrul comercial Park Lake din Capitală a fost evacuat timp de 3 ore, în urma unei amenințări cu bombă care s-a dovedit falsă.

Mesajul de amenințare fusese trimis pe singura adresă de e-mail care figurează pe site-ul Poliției Române, la "contact" - "trimite o petiție online".

Autorul a trimis mesajul la ora 00.00 și a scris că în 14 ore va detona o bombă în centrul comercial din Sectorul 3, a precizat joi pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Mesajul a stat necitit în e-mailul Poliției Române până miercuri, la ora 10.00, a scris Antena3. Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat pentru HotNews.ro că, într-adevăr, mesajul a stat necitit 10 ore pentru că cei care gestionează acea adresă de e-mail au program de la 8 la 19.00.

  • "S-a trimis mail la 12 noaptea, la sectiunea petiții. Programul este de luni până duminică, de la 8 la 19.00. E normal că nu avem 50.000 de polițiști să verifice adresa de petiții", a susținut Drăgan.

Conform acestuia, angajatul responsabil cu citirea mesajelor trimise pe adresa de e-mail a Poliției a intrat la lucru la ora 8.00, când "a luat la citit cele peste cele 100 de mesaje". A ajuns la mesajul cu alerta cu bombă de la mall la ora 10.00, când l-a direcționat Poliției Capitalei.

Au urmat apoi verificări pentru a stabili identitatea autorului mesajului, pentru că "nu se putea evacua mall-ul fără minimum de date", a mai susținut reprezentantul Poliției. Verificările au fost fără rezultat însă, iar la ora 13.00 s-a luat decizia de a evacua mall-ul, pentru că timpul indicat de autorul amenințării expira la ora 14.00.

"În continuare se fac verific pentru identificarea autorului amenințării", a adăugat reprezentantul Poliției Române.