Un șofer de tir din Belarus s-a urcat duminică beat la volan, autovehiculul fiind filmat cum circula haotic, de pe o bandă pe alta pe DN79 în județul Bihor, cei de pe contrasens fiind nevoiți să se ferească, inclusiv ieșind de pe asfalt, pentru a nu intra în coliziune frontală cu tirul.

Tir pericol public in BihorFoto: Captura YouTube

Șoferul beat a oprit până la urmă pe marginea drumului, moment în care alți doi șoferi au venit lângă cabina sa și i-au luat cheile și au anunțat poliția, scrie Bihoreanul.

Imaginile au fost suprinse duminică între localitățile Mădăraș și Inand. Pentru a-l determina să oprească, şoferul din spatele TIR-ului a claxonat insistent pe mai multe porţiuni de drum.

"În secundele alea am claxonat crezând ca se va opri. În final, a oprit pe marginea drumului, era geamul deschis şi am apucat să-i iau cheile din contact. M-a ajutat şi un alt bărbat. Şoferul este rus, iar în momentul în care am deschis uşa, a dat cu picioarele după noi, să ne lovească. S-a calmat când a văzut că i-am luat cheile", a povestit Cătălin Trifa pentru Bihoreanul.

Cei doi bărbaţi au reuşit să-l ţină pe şoferul inconştient până au ajuns poliţiştii, care, conform spuselor martorului, au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,38 în aerul pur expirat (ceea ce înseamnă că în sânge avea cel puţin dublu) şi l-au dus la Spitalul din Salonta, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a confirmat incidentul.

"Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Belarus, care a fost depistat azi, 26 decembrie, la ora 15.14, pe D.N.79, în afara municipiului Salonta, în timp ce conducea un autotren, având o concentraţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală de 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuare de poliţiştii rutieri salontani, sub supravegherea unui procuror", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.