Fostul șef al Serviciului Permise de conducere Teleorman și alți doi ofițeri au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită. Alte 13 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar pentru dare de mită.

Permis de conducereFoto: Hotnews

DNA a anunțat, luni, că au fost trimiși în judecată, sub control judiciar:

  • Stelian Lupu, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, penttru patru infracțiuni de luare de mită,
  • Daniel Cristian Eib, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, pentru patru infracțiuni de luare de mită,
  • Cristian Velcea, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, pentru luare de mită,
  • O persoană fizică, pentru infracțiunile de dare de mită (cinci fapte), trafic de influență (șase fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alte 13 persoane fost trimise în judecată, în libertate, pentru: dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influență, trafic de influență, comise în forma autoratului și/sau a complicității.

Acuzațiile prrocurorilor DNA

În cursul anului 2021, cei trei ofițeri de poliție, ar fi cerut și primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpați în acest dosar), diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, pentru:

  • promovarea unor candidați la proba practică privind examenul pentru obținerea permisului de conducere,
  • înmatricularea unor autoturisme.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.