Meteorologii anunță că începând de luni, de la ora 10.00, și până marți dimineață se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Au fost emise și trei avertizări cod galben de ninsori abundente, viscol, dar și polei.

Ploaie în orașFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Meteorologii au transmis o informare de precipitații moderate cantitativ și polei pentru intervalul luni, ora 10:00 – marți, ora 08:00.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul țării.

Meteorologii au emis și trei avertizări cod galben de ninsori abundente, viscol, dar și polei.

Prima avertizare, de ninsori însemnate cantitativ și viscol, va afi în vigoare luni, între orele 10:00 – 22:00, și vizează Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, conform meteorologilor.

O a doua atenționare cod galben, de ninsori însemnate cantitativ, va fi în vigoare de luni, de la ora 13:00, și până marți, la ora 08:00, fiind vizate cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali. Meteorologii spun că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

De asemenea, de luni, de la ora 17.00 și până marți, la ora 8.00, va fi în vigoare o evertizare cod galben de polei. Zone afectate: local în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea, temporar vor fi precipitații, ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.