Autoritățile din Belgia se tem că românii care vor merge în această țară la cules de legume și fructe - nevaccinați în mare parte - ar putea crește numărul cazurilor COVID-19 și le-au cerut autorităților din România să îi informeze care sunt măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte, a declarat joi ministrul de Interne, Lucian Bode.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul de Interne a transmis, în videoconferinţa cu prefecţii, un mesaj către autoritățile din județele Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ, cerându-le să se implice în cazul românilor care vor pleca la muncă în străinătate:

  • "În 15 decembrie ați primit o radiogramă, un mesaj privind cetățenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume și fructe cultivate în sere, care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia.
  • Ştiţi foarte bine ca autorităţile belgiene consideră că aceşti cetăţeni români, nevaccinaţi în cea mai mare parte, probabil vor intra în contact direct cu populaţia din zonă, ceea ce va putea avea ca efect creşterea riscului de răspândire a virusului COVID-19.
  • Ne-au solicitat să realizăm o campanie de informare cu privire la măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte în Belgia şi recomandarea de vaccinare, având ca grup ţintă cetăţenii români”.

El le-a cerut celor patru prefecţi să îi transmită ce măsuri au luat din 15 decembrie privind solicitarea autorităților din Belgia.