Aproape 170 de amenzi, în valoare totală de 252.800 lei, au fost date de jandarmi în urma manifestației organizate marți de AUR la Parlament, la care au participat peste 2.000 de oameni, iar câteva sute au reușit să treacă de jandarmi și să intre în curtea Parlamentului, unde au vandalizat mai multe mașini.

Protest AUR la ParlamentFoto: AGERPRES

Jandarmeria Capitalei a anunțat joi că au mai fost date alte 51 de amenzi, în valoare de 54.000 de lei. Totalul sancţiuni contravenţionale aplicate până în prezent: 168, în valoare totală de 252.800 de lei.

Peste 2.000 de oameni au protestat marți, timp de câteva ore, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR.

Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Mai multe mașini parcate în curtea Senatului au fost vandalizate în timpul protestului.

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că a fost deschis un dosar penal în urma protestului AUR, pentru infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase, după ce o parte dintre protestatari au reușit să pătrundă în curtea Parlamentului. În acest caz au fost reținuți doi bărbați cu vârste de 23 și 52 de ani, iar astăzi urmează să fie duși în instanță.

CITEȘTE ȘI: