Bill Gates spune, într-o serie de mesaje pe Twitter că intenționează să își anuleze majoritatea planurilor de vacanță și a avertizat că "s-ar putea să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei", potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Afirmând că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie, miliardarul și cofondatorul Microsoft a spus că marea necunoscută rămâne cât de rău te poate îmbolnăvi varianta Omicron.

"Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă", a declarat Gates.

Acesta se așteaptă, de asemenea, ca valul să dureze trei luni în Statele Unite:

"Aceste câteva luni ar putea fi dificile, dar încă mai cred că, dacă luăm măsurile potrivite, pandemia se poate termina în 2022", a spus Gates.

Cazurile de Covid-19 sunt în creștere în Statele Unite înregistrând în ultima săptămână, în medie peste 148.000 de cazuri noi pe zi, cu 23% mai mult decât în urmă cu o săptămână și revenind la nivelurile înregistrate ultima dată la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Circa 70.000 de pacienți cu Covid-19 se aflau miercuri în spitalele americane - un număr care tinde să crească de când a scăzut la aproximativ 45.000 pe 8 noiembrie, potrivit datelor Departamentului de Sănătate.

SUA a înregistrat o medie de 1.324 decese Covid-19 pe zi în ultima săptămână, cu 11% mai mult decât săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Johns Hopkins.

Prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul de vaccinare, subliniind că mult mai puține persoane din țările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19.

"Oamenii au dreptate să fie supărați din cauza acestei inechități", a potrivit lui Gate:

"Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare parte - și una căreia îi poți supraviețui în toate cazurile, cu excepția celor mai rare - și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc într-o țară cu venituri mici."