Tribunalul Constanţa a admis, miercuri, contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc, fusese arestat la domiciliu, şi a dispus arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile.

Incendiu in ConstantaFoto: ISU Dobrogea

Sentinţa judecătorilor Tribunalului Constanţa este definitivă, informează News.ro.

Pe 17 decembrie, minorul de 15 ani, reţinut în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

Pe 16 decembrie, după ce anchetatorii au analizat imagini video din momentul izbucnirii focului, au fost identificaţi doi suspecţi, de 13 şi respectiv 15 ani. Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.