Fostul șef al ADP Sector 1 Alin Vieru, trimis în judecată de DNA în martie 2018 pentru luare de mită, a fost condamnat în prima instanță la 6 ani de închisoare, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cea care semnala achiziții suspecte făcute de ADP în mandatul lui Daniel Tudorache.

Dosar instantaFoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Alin Vieru, considerat unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar Daniel Tudorache, a fost printre primii directori din Primăria Sectorului 1 demiși de Clotilde Armand, în noiembrie 2020, după preluarea mandatului de primar.

Clotilde Armand a anunțat, miercuri, pe Facebook, că Vieru a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită. În acest dosar, Vieru a fost trimis în judecată de DNA în martie 2018.

Redăm postarea integrală a lui Clotilde Armand:

  • "După trei ani de procese, justiția a dat prima sentință în dosarul fostului șef ADP Sector 1, Alin Vieru, 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Este cel care, potrivit interceptărilor DNA, era nemulțumit de faptul că dezvăluiam public achizițiile suspecte și corupția din cadrul ADP Sector 1 atunci când am fost consilier local... și care ar fi dat bani unui consilier local pentru ca în ședințele de Consiliu din 2017 să intervină și să mă facă „să tac din gură” în discuțiile privind bugetul ADP.
  • Nu am tăcut, am fost și hărțuită în procese de Alin Vieru, le-am câștigat pe toate, pentru că aveam dreptatea de partea mea. Ca să vă faceți o imagine despre situația de atunci din cadrul Primăriei Sectorului 1, relatez ce a dezvăluit presa din rechizitoriul procurorilor, că Alin Vieru i-a spus unui complice, în august 2017, că fostul edil, Daniel Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el şi nici subordonaţii să nu mai ia mită „o perioadă”. În același dosar, judecătorii i-au condamnat astăzi pentru mărturie mincinoasă pe consilierul local PSD (fost PNL), Daniel- Viorel Chirvasă, și pe fosta șefă a Serviciului Juridic din cadrul ADP Sector 1, Ana -Maria Gagu. Imediat după ce am fost aleasă primar, am anunțat că în mandatul meu va fi toleranță zero la corupție și i-am suspendat din funcție pe Alin Vieru și Ana-Maria Gagu, până când instanța se va pronunța definitiv.
  • Vă las mai jos citatul din rechizitoriul DNA, despre cum încercau să mă facă să tac din gură: „La rândul său inculpatul Chirvasă Viorel -Daniel, consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 1, fiind audiat ca martor la data de 30.01.2018 în dosarul penal nr. 452/P/2017 al D.N.A. – Secția de combatere a corupției, a făcut afirmații mincinoase prin care a negat că în vara anului 2017 a primit de la Vieru Alin, prin Stoian Alin-Nicolae, vreo sumă de bani, despre care știa că provine de la Vieru Alin, negând existența unei legături de contraprestație ori semn de mulțumire între primirea acestei sume și activități pe care le-a prestat în interesul lui Vieru Alin (un proiect privind amplasarea unor camere de supraveghere, respectiv solicitarea adresată consilierului local Clotilde Armand „să tacă din gură” în discuțiile privind bugetul ADP Sector 1). În acest scop Chirvasă Viorel -Daniel a susținut în mod neadevărat că la data de 17.01.2018 a discutat cu Stoian Alin-Nicolae despre sume de bani pe care acesta din urmă le-ar fi dat altor persoane din cadrul Partidului Național Liberal pentru organizarea unor diverse evenimente ale formațiunii politice și pentru care nu există documente justificative, negând și faptul că în aceeași discuție i-ar fi confirmat aceluiași interlocutor că și-a executat contraprestația menționată ori că i-a mulțumit lui Vieru Alin pentru suma primită.”