​​Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marți, că nicio mașină a corpului diplomatic nu a fost vandalizată de protestatarii care au intrat în curtea Senatului. El a precizat că nu același lucru se poate spune despre alte vehicule. Bode este contrazis însă de Ambasada Statelor Unite la București.

Protest AUR la Parlament 6Foto: AGERPRES

UPDATE 15.48​​"Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare", a transmis pentru HotNews.ro Ambasada Statelor Unite la București.

În timpul protestului AUR de la parlament, unde câteva sute de manifestanți au reușit să intre în curte, mai multe mașini aflate în parcare au fost vandalizate. Surse oficiale declarau pentru HOTNews.ro că printre autoturismele vandalizate sunt și cele ale ambasadelor Japoniei și SUA în România. Pe caroseria mașinilor au fost scris mesaje precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat însă că „nicio mașină a corpului diplomatic nu a fost vandalizată”.

El a prezentat filmul evenimentelor, așa cum a fost el făcut de Ministerul de Interne, insistând că mai mulți protestatari au fost introduși în curtea Parlamentului începând cu ora 7.30 de masini aparținând parlamentarilor AUR sau a celor care lucrează la grup.

„În permanență le-am transmis forțelor de ordine să fie calme și să nu utilizeze sub nicio formă forța și violența. (...) Unii protestatari s-au dedat la distrugeri, sunt câteva mașini distruse de aceștia. Avem înregistrări și am legitimat o serie de persoane în legătură cu posibile tulburări ale ordinii publice, urmează să îi identificăm, să îi chemăm la audieri și să îi tragem la răspundere”, a mai spus el.