Cei care vor să intre în România duminică pe granița de vest a țării au de stat la cozi enorme, timpii de așteptare ajungând la 6-7 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei.

Vami aglomerate in vestul tariiFoto: Politia de Frontiera

UPDATE 22.30 Timpii de așteptare la intrarea în țară au mai scăzut în cursul serii de duminică, rămânând totuși ridicați în vama Petea (cel puțin 300 de minute) sau la punctele de trecere Nădlac II și Cenad (120 de minute).

UPDATE 17.00 Timpii de așteptare rămân ridicați la punctele de trecere a frontierei din zona de vest a țării. Astfel, pentru intrarea în țară prin punctele Nădlac și Nădlac II se așteaptă și 420 de minute, iar la Petea cel puțin 300 de minute.

Potrivit aplicației online a Poliției de Frontieră, duminică în jurul orelor prânzului, la Nădlac I și II timpii de așteptare afișați sunt de 420 de minute, iar la Petea de 360 de minute.

În toate punctele de trecere a graniței din zona de vest a țării timpii de așteptare sunt de peste o oră.

Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional în nord-vestul României, astfel încât să se evite apariţia supraaglomerarea doar a unora dintre acestea:

  • jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula,
  • jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Sacuieni
  • Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima
  • jud. Timis: P.T.F. Cenad.

Duminică dimineață, Poliția de Frontieră a anunțat că există un trafic intens la granițele României, peste 120.000 de oameni intrând în țară în 24 de ore.