„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet”, scrie primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care distribuie un video în care soțul său, matematicianul Sergiu Moroianu dă detalii despre cartea trecută în CV-ul lui Sorin Grindeanu ce nu s-ar putea găsi nicăieri.

Sorin Grindeanu acuzat ca isi ascunde o carte trecuta in CVFoto: Captura video

Cartea lui Grindeanu, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” - un nou motiv de scandal în Guvern

Moroianu vorbește de cartea intitulată „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” care nu s-ar găsi nicăieri în biblioteci.

Matematicianul de la Institutul de Matematică al academiei aminteșe că în 2017 publicația PressOne a descoperit că volumul pe care Grindeanu susține că l-a scris împreună cu tatăl său ar fi apărut la o editură obscură din orașul său natal Caransebeș, iar numărul unic al ediției diferă de ce prezentase Grindeanu public.

Acum, Moroianu susține că volumul lui Grindeanu figurează în Catalogul Cărților în Curs de apariție de la Biblioteca Națională cu un număr internațional standardizat pentru carte - ISBN 973-8245-08-7 de mai bine de 19 ani. „Iată că încă nu o avem, nu este disponibilă nicăieri. Nimeni nu a avut vreodată în mână un exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, spune Moroianu.

În replică la scandalul din 2017, Grindeanu a prezentat cartea la un interviu Mediafax, iar două poze cu copertele cărții au fost puse de Grindeanu pe Facebook.

„S-a putut vedea în poza postata chiar de domnul Grindeanu că ISBN-ul cărții tipărit pe coperta numărul 4 era următorul: 974-8245-04-4, care e diferit de ISBN-ul din baza de date al Bibliotecii Naționale. Cartea cu al doilea ISBN există, a fost tipărită în 2001 la aceeași editură și îi aparține lui Filon Verca cu titlul „Dreptul la Adevăr - Contribuția mișcării legionare la lupta de rezistență împotriva comunismului - vol II”. Nimeni nu ne-a explicat de cinci ani cum se poate suprapune ISBN-ul cărții domnilor Grindeanu cu celălalt”, spune Moroianu.

Florin Roman și precedentul „uite cartea, nu e cartea” din guvernul Ciucă

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat miercuri din Guvern după ce a fost acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.

Anterior acestor acuzații, Florin Roman a mai fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de dizertație de la masterat acum 10 ani unde ar fi inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor.

Mai mult, Libertatea a scris că noul ministru al digitalizării, Florin Roman, și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține la cererea Libertatea că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia.