Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a afirmat că “boala acesta de acum nu este o ficţiune, ci o realitate”. Prelatul s-a referit şi la cei care nu cred în această boală şi le-a transmis că boala vine chiar dacă nu crezi în ea. IPS Teodosie a avut şi un mesaj în legătură cu restricţiile impuse de sărbători, potrivit News.ro.

IPS TeodosieFoto: Captura YouTube

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, vineri seara, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, că sâmbătă va merge la parastasul de 40 de zile al unui tânăr mort de COVID.

“A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum pentru că boala nu este o ficţiune, este o realitate, ţin să precizez pentru că mulţi spun nu cred în boală. Nu trebuie să crezi în boală, boala vine fără să crezi în ea, nu trebuie să crezi ca să vină. Vin prietenii lui, m-am bucurat că el şi-a dorit, a avut o legătură spirituală cu mine, venea la rugăciune, s-a spovedit la mine, m-a rugat să am grijă de el, voia să aibă grijă de copii, de tineri, era foarte milos faţă de oamenii nevoiaşi”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Tot în cadrul emisiunii, IPS Teodosie a avut şi un mesaj şi pentru guvernanţi, îndemnându-i să aibă grijă de popor şi să nu îl dezbine.

“Crăciunul apropie familiile, de aceea e o durere că familiile celor plecaţi vor să vină să îşi întregească acasă căldura familiei iniţiale din care au plecat şi acum cu aceste reguli foarte arbitrare de multe ori, nu pot ajunge şi se chinuiesc. Să fiţi cu răbdare, ne rugăm pentru dumneavoastră, de unde sunteţi şi unde vă aflaţi, să nu căpătaţi stări de nervozitate, oamenii nu pot fi perfecţi, nici legile omeneşti nu sunt perfecte, numai legea divină este curată. Să ne inspirăm tot mai mult de legea divină şi legiuitorii noştri să aibă grijă de popor, să nu îl strâmtoreze, să nu îl dezbine. Îi îndemn pe toţi cei care ne cârmuiesc, că nu ne cârmuiesc doar din voia lor, ci pentru că noi le-am dat girul ca să ne fie cârmuitori şi Dumnezeu să îi lumineze pe toţi, să îi ajute să aibă discernământ, să aibă dragoste de poporul nostru şi noi, creştinii, să avem dragoste unii faţă de alţii”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.