Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi procurorii DIICOT de la Bucureşti fac, joi, mai multe percheziţii la Poliţia de Frontieră Timişoara în dosare vizând constituire de grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi luare de mită. Mai multe birouri, dar şi locuinţe ale unor polițiști și persoane fizice sunt percheziţionate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sunt cel puţin zece descinderi care vizează poliţişti de frontieră care se ocupă cu combaterea traficului de migranţi, dar şi persoane suspectate că ar face parte din grupări care se ocupă cu astfel de activităţi, potrivit News.ro.

Percheziţiile de la sediul Poliţiei de Frontieră se desfăşoară la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în birouri de poliţie judiciară şi sprijin operaţional.

Operaţiunea celor de la DGA vizează în total patru angajaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara, şi anume un ofiţer şi trei agenţi.

În paralel, DIICOT Bucureşti a organizat cel puţin patru descinderi în locuinţele unor traficanţi de migranţi, persoane fizice. În aceste dosare se fac cercetări pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi luare de mită.