Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu puternic care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa și s-a extind rapid la imobilul cu 150 de apartamente. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Incendiu in ConstantaFoto: ISU Dobrogea

UPDATE 9.57Blocul din Constanța afectat de un incendiu violent, în urma căruia au fost evacuați 250 de oameni, nu avea autorizație de securitate la incendiu, conform ISU Dobrogea. O singură persoană rănită în incendiu a rămas spitalizată.

..........................

Flăcările au cuprins inițial la demisolul blocului, unde au luat foc două mașini, apoi s-a extins rapid spre apartamente.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind prezenţi şi pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi.​

“Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea citat de News.ro.

El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire. Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii.

“Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei.

El a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate.

A fost necesară solicitarea de echipe şi de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate.