Orașul Tarragona din Spania a fost în alertă marți, după ce un român și-a împușcat trei foști colegi de la firma de pază de unde fusese concediat, dar și un polițist care a încercat să îl oprească. Presa spaniolă spune că forțele de ordine au negociat cu el două ore, pentru a-l convinge să se predea, însă ar fi refuzat, iar poliția a deschis focul, românul fiind rănit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei trei foști colegi ai bărbatului sunt în stare gravă. Și românul a fost rănit, după ce a fost împușcat de polițiști în brațe și într-un picior, el fiind preluat de un elicopter și dus la un spital din Barcelona.

Filmul evenimentelor

Românul, Marin Eugen Sabău, în vârstă de 45 de ani, a intrat marți, la ora 11.15, în firma de pază din Tarragona de unde fusese concediat în urmă cu câteva luni, conform presei spaniole. Martorii spun că a avut loc o ceartă între el și trei foști colegi, iar românul i-a împușcat în piept și în stomac. Cei trei - doi bărbați și o femeie - sunt în stare gravă.

Anchetatorii spun că Sabău și-a dus la îndeplinire planul, după ce le trimisese mai multe e-mailuri de amenințare foștilor colegi, alături de fotografii cu arme de foc, gloanțe și cuțite.

După ce și-a împușcat foștii colegi, bărbatul înarmat a fugit. Au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, iar agresorul a rănit și un polițist în timp ce încerca să fugă.

"Este o persoană foarte periculoasă din cauza atitudinii sale și a cantității de arme pe care le avea”, a spus comisarul șef al Poliției din Tarragona, Josep Maria Estela. Surse din Poliție spun că bărbatul avea asupra sa cel puțin trei arme.

Conform surselor citate, polițiștii au negociat două ore cu bărbatul, care se refugiase într-o clădire abandonată, iar pentru că nu s-a predat au deschis focul. Românul a fost împușcat de trei ori, fără să-i fi atinse organe vitale, fiind preluat de un elicopter și dus la un spital din Barcelona.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, le-a mulțumit polițiștilor care au reușit să îl prindă pe român, despre care a spus că era "extrem de violent”.