Poliția Capitalei răspunde acuzațiilor presei italiene în scandalul echipei Rai Uno cu Diana Șoșoacă, susținând că reprezentanții Ambasadei Italiei în România au fost prezenți la cercetări și au sprijinit demersurile prin asigurarea translatorului, așa cum prevede legea.

scandal Sosoaca, Rai UnoFoto: Captura
  • "Toate aspectele, așa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, structura competentă material.
  • Reprezentanții Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenți la demararea activităților de cercetare și au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activități, așa cum este prevăzut în materia legislației penale.
  • Orice alte opinii, ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menționăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevazute de legislația țării noastre", a transmis marți Poliția Capitalei.

Usigrai, sindicatul jurnaliștilor care lucrează la Rai, a acuzat că jurnalista Lucia Goracci ar fi fost "lovită cu pumnul în fața polițiștilor care trebuia să o protejeze și apoi percheziționată și ținută ore în șir în secția de poliție", după scandalul izbucnit în biroul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde jurnaliștii italieni merseseră pentru un interviu cu senatoarea.

De altfel, scandalul a fost relatat de mai multe publicații din Italia.

Jurnalista Lucia Goracci și o echipă Rai, după cum arată imaginile difuzate de Tg1, au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă, Diana Iovanovici Șoșoacă, scrie La Stampa.

  • "În urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile din spitale, senatoarea a sechestrat echipa de televiziune în biroul ei și apoi a sunat la poliție(...)
  • Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei", arată jurnaliștii La Stampa.

Imagini din timpul incidentului au fost prezentate de presa italiană și pe rețele sociale:

CITEȘTE ȘI:VIDEO Reportajul Rai Uno despre conflictul cu Diana Șoșoacă, senatoarea "no vax" / Tabloul complet al scandalului