Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este "una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani", consideră scriitorul Mircea Cărtărescu.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani.
  • Pentru foarte mulți dintre noi, justiția cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el și sper ca tocmai justiția, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l și reabiliteze", a scris pe Facebook Mircea Cărtărescu.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj, considerat unul dintre magistrații reformiști, a fost exclus din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM. Abaterea imputată este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ICCJ.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia”, explică Dănileț.