Şefa Centrului de creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, arestată preventiv săptămâna trecută în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi în care sunt cercetaţi şi alţi angajaţi ai centrului, suspectaţi că furau din hrana copiilor şi din materialele de curăţenie alocate creşelor, a fost pusă în libertate, scrie News.ro. Decizia a fost luată după ce judecătorii au constatat că procurorii care au cerut arestarea nu au competenţă în acest dosar.

CresaFoto: Agerpres

„Admite contestaţia formulată de inculpata Fodor Angelica împotriva încheierii nr. 433 din 8 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Fodor Angelica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (...) şi delapidare (...) s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză”, este soluţia pronunţată, luni, de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

Decizia este definitivă.

Angelica Fodor a fost arestată preventiv săptămâna trecută, miercuri, în dosarul în care procurorii prahoveni anchetează infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi delapidare din hrana copiilor şi din materialele alocate creşelor din municipiu. Alte patru persoane, angajaţi ai unor creşe, sunt cercetate sub control judiciar.

Citește și: Directoarea Centrului de Creşe din Ploieşti, reţinută sub suspiciunea că fura din hrana destinată copiilor / În dosar sunt vizate, pentru acelaşi tip de fapte, şefele a jumătate din creşele din oraş