Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi că a semnat ordonanţele cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii şi la majorarea pensiilor, iar cele două acte normative au plecat către ministerele avizatoare.

Marius BudaiFoto: Agerpres

„Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzută în programul de guvernare şi negociată. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern. A doua ordonanţă extrem de importantă se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a spus Budăi într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că aceste două acte normative au fost negociate de PSD în cadrul coaliţiei politice care susţine Guvernul.

Budăi a menţionat că pensionarii cu venituri mai mici vor primi, de asemenea, o sumă de bani, în luna ianuarie, pentru a fi protejaţi în faţa „valului de scumpiri”.

„Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie o să anunţăm public şi va fi regăsită într-un act normativ”, a afirmat Marius Budăi.

Citește și: Marius Budăi: Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, alocațiile vor crește la 243 lei / Aviz favorabil în comisii