21 de persoane au fost trimise în judecată până acum pentru violențele de la protestul ati-restricții care a avut loc în București la sfârșitul lunii martie, când au fost agresați mai mulți jandarmi, incendiate şi distruse vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz şi geamuri ale mijloacelor de transport. Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz miercuri au fost făcute noi percheziții, iar 12 persoane au fost duse la audieri.

PolitiaFoto: Politia Romana

Potrivit Poliției Capitalei, polițisti ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, au pus în aplicare 12 mandate de aducere în acest dosar, care vizează infracțiunile de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat.

La sediul Poliției au fost duse mai multe persoane cu vârste cuprinse 16 și 24 de ani, după punerea în aplicare a unor mandate de aducere în Bucuresti și în județele Giurgiu, Calarasi și Ilfov.

Poliția precizează că, până acum în dosarul violențelor din noaptea de 29/30 martie, din zona Piața Unirii, au fost trimise în judecată 21 de persoane suspectate de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat.

În 29 martie, mii de oameni au protestat în toată țara pentru a doua zi la rând, față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19. Revendicările au fost diferite, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și din nou Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai mulți manifestanți au atacat jandarmii cu pietre, la Piața Unirii, și au spart incendiat şi distrus vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz şi geamuri ale mijloacelor de transport. Atunci, 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.