Un bărbat a deschis focul într-un centru comercial din Moscova, doi oameni fiind uciși și alți trei răniți, au transmis autoritățile potrivit Associated Press. Printre răniți ar fi o fetiță de 10-11 ani. Atacatorul a fost reținut, iar agenția rusă de presă Tass citează surse din poliție potrivit cărora bărbatul ar fi deschis focul după o dispută cu agentul de pază care i-a cerut să-și pună masca sanitară.

Piata Rosie din MoscovaFoto: Hotnews

Un suspect a fost reținut, a precizat primarul Moscovei pe twitter.

Primarul Sergei Sobianin nu a oferit alte detalii legate de atacator sau de motivul pentru care acesta a deschis focul, precizând doar că atacul s-a produs în sud-estul capitalei Rusiei.

”O tragedie s-a produs la centrul MFC "Ryazansky". O persoană necunoscută a deschis focul, doi oameni au fost uciși, iar alți trei răniți ca urmare a atacului. Ucigașul a fost reținut. Transmit condoleanțele mele familiilor victimelor. Medicii fac tot ce le stă în putință să-i ajute pe cei răniți”, a declarat primarul, pe twitter.

Agenția de presă rusă Tass a relatat, citând surse din poliție, că un bărbat a scos o armă și a început să tragă după ce a avut o dispută cu unul dintre agenții de pază care i-a cerut să își pună masca sanitară, obligatorie în spațiile închise.

Tass mai citează martori oculari care spun că printre răniți se află o fetiță de 10-11 ani.

Știre actualizată