O sută de cadavre de pisici precum şi aproximativ douăzeci de feline vii au fost descoperite duminică în casa unui octogenar din sudul Franţei, relatează luni AFP, care citează o asociaţie pentru protecţia animalelor.

PisiciFoto: Alexander Kautz, Dreamstime.com

Cadavrele, majoritatea închise în cutii din plastic sau lemn sigilate, au fost descoperite după internarea acestui pensionar de 81 de ani din Nisa, pe Riviera franceză, potrivit cotidianului Nice-Matin, transmite Agerpres.

Mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor au fost chemate în ajutor de nepoata bărbatului care a făcut această descoperire. În total, aproximativ 100 de pisici moarte au fost găsite în locuinţă şi în jurul acesteia, alături de rămăşiţe de veveriţe, şobolani şi un maxilar canin.

''Majoritatea pisicilor erau moarte când au fost plasate în aceste cutii, având în vedere poziţia lor, dar se crede că cel puţin două au fost închise vii'', a explicat pentru AFP Philippe Desjacques, preşedintele uneia dintre asociaţiile care au intervenit, La Tribu du Fourmilier.

Cadavrul unei pisici parţial devorată, probabil de către celelalte vieţuitoare, se afla pe canapeaua din casă. Peste douăzeci de pisici aflate încă în viaţă, dar în stare proastă, au fost încredinţate unor medici veterinari sau voluntari.

''Din păcate, vedem astfel de poveşti în fiecare an'', a explicat Desjacques.

Pensionarul suferea, potrivit lui Desjacques, de sindromul lui Noe, o tulburare psihică ce constă în adoptarea mai multor animale decât pot fi adăpostite sau hrănite în mod corect, precum şi de sindromul lui Diogene, care are ca rezultat o acumulare compulsivă de obiecte.

Asociaţiile intenţionează să depună o plângere pentru ''maltratare'' a animalelor sau ''neglijenţă'', a precizat Desjacques.