De luni seară și până miercuri seară vor fi precipitații în toată țara - lapoviță și ninsoare, dar și ploi, spun meteorologii. Pentru 24 de județe a fost emisă avertizare cod galben de ninsori și vânt puternic.

ninsoareFoto: USER UPLOADED

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei începând de luni, de la ora 22.00 și până miercuri, la ora 18.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi mai ales ninsoari și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (7 decembrie), vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe

Pentru 24 de județe, a fost emisă o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în intervalul marți, ora 6.00 - miercuri, ora 18.00, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte.

Meteorologii spun că se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, în special în zona montană şi submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea.

Judeţele vizate de avertizarea cod galben sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Covasna, Harghita, Braşov şi Sibiu, iar parţial: Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea şi Vrancea.