Un turist a fost mușcat de o viperă, pe creasta Pietrei Craiului, acoperită cu zăpadă. "Un caz atipic care ne arată că nimic nu este imposibil", spun salvamontiștii, care redau filmul intervenției de salvare, al cărei erou a fost un campion național la ciclism.

Piatra CraiuluiFoto: Salvamont

Un turist a fost atacat de o viperă în Piatra Craiului, duminică, chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpadă a făcut că toată creasta să fie albă. "Probabil că pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil", spun salvamontiștii.

Reprezentanții Salvamont relatează, pe Facebook, filmul intervenției de salvare, în care un rol important l-a avut Vlad Dobre, ciclist profesionist, campion național:

  • "Turistul a sunat la 112, după ce a fost atacat de o viperă, în creastă, foarte aproape de Vârful Ascuțit.
  • Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit - Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vârful Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.
  • Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului.
  • În mai puțin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și, în final, la Spitalul Județean Brașov, starea sa de sănătate fiind stabilă".

"Să fii atent să nu te muște o viperă în luna decembrie, parcă e totuși ceva la care nu te aștepți", este concluzia salvamontiștilor.