Un parapantist a rămas agățat de cablul telecabinei din Poiana Brașov și apoi a căzut, dar căderea i-a fost amortizată de stratul de zăpadă, astfel încât acesta nu a suferit răni majore, a transmis Salvamont, ISU Brașov precizând însă apoi că bărbatul a suferit traumatisme la coloană și bazin.

Parapantist agatat de cablul telecabinei din Poiana BrasovFoto: Salvamont

UPDATE 15.49 Ulterior, ISU Brașov a transmis că bărbatul de 49 de ani a suferit mai multe traumatisme la nivelul coloanei şi bazinului, a precizat ISU Braşov.

Ce a spus Salvamont:”O echipă de prim răspuns a ajuns la fața locului, a evaluat situația, fiind pregătită să inițieze procedurile de evacuare de pe cablu. În momentul începerii procedurilor, aripa parapantistului s-a desprins, acesta căzând o distanță de aproximativ 40 m, căderea fiind atenuată de aripă și de stratul de zăpadă.

Din prima evaluare medicală efectuată de salvamontişti, nu au fost constatate afecţiuni medicale majore care să fie identificabile la un control în astfel de situaţii, persoana era conştientă, vorbea coerent, prezenta o stare normală şi resimţea dureri minore la spate şi membre”.

Acesta a fost dus de salvamontiști la baza muntelui, unde a fost preluat de un echipaj medical de urgență.