​Un incendiu major, cu degajări mari de fum, s-a declanșat duminică dimineață în Popești Leordeni, în zona șoselei de centură, aprope de intersecția cu Șoseaua Olteniței din București, fiind emis și un mesaj Ro Alert la ora 07.00.

Incendiu Popesti Leordeni 3Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE 11.40 Garda de Mediu spune că după analiza calității aerului din zonă nu au fost sesizate substanțe toxice industriale, însă se înregistrează depășiri mari la concentrațiile de monoxid și dioxid de carbon.

UPDATE 10.38 ''Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul - rămân 12 autospeciale de stingere la caz'', anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.

Încendiul s-a declanșat la o hală de depozitare unde sunt stive de materiale electrocasnice, în special frigidere, a declarat dimineață un purtător de cuvânt ISU.

Este afectată o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați.

Nu există nicio sursă de apă în zonă, aceasta este cea mai mare problemă a intervenției, a adăugat reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În zona cu stive înalte de aparate electrocasnice vechi, ce urmau să fie reciclate, flăcările aveau până la 6 metri înălțime.

Populației i s-a cerut, în mesajul Ro Alert, să părăsească zona incendiului sau să o ocolească și să elibereze străzile pentru a facilita accesul mașinilor de intervenție.

La fața locului au fost trimise 15 autospeciale de pompieri.

Potrivit primelor informații, Incendiul nu a provocat victime, șapte persoane au fost evacuate. La fața locului au venit ambulanțe, dar și echipaje de poliție.