Imagini cu un jandarm care cade de pe cal în timp ce încearcă să îl încalece, pentru parada de Ziua Națională, au devenit virale, iar Jandarmeria București a anunțat joi că a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară.

un jandarm cade de pe calFoto: Captura

În imaginile postate pe Facebook de Radu Dragomir și care au devenit virale se poate vedea cum jandarmul încearcă să încalece pe un cal, ținut de un alt coleg, însă nu reușește și cade.

Incidentul a avut loc de Ziua Națională, în Piața Presei Libere.

Direcția Generală de Jandarmi București a reacționat joi printr-un comunicat de presă în care spune că reprezentanții instituției au dispus constituirea unei comisii de cercetare prealabilă.

  • "Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare.
  • De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru.
  • Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat", arată Jandarmeria București, într-un comunicat transmis HotNews.ro.