Meteorologii anunţă că de joi seară și până sâmbătă dimineaţă se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care va spulbera zăpada în zona montană înaltă, dar şi ploi, lapoviţă şi ninsoare. Vineri va ninge pe arii restrânse în vestul, centrul şi nordul țării, iar apoi şi în estul şi în sudul țării.

Utilaj deszapezireFoto: CNAIR

Informarea meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie este în vigoare pentru perioada joi, ora 20.00, sâmbătă, ora 10.00.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60-70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90-100 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, local și temporar și în restul țării, cu viteze în general de 45-55 de kilometri la oră.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Ploi, lapoviță și pe arii restrânse ninsori se vor semnala în vestul, centrul și nordul țării, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10-15 l/mp, în special în zonele de munte.