Peste 20 hectare de vegetaţie de pe muntele Pietricica, din Piatra-Neamţ, au ars în noaptea de marţi spre miercuri într-un incendiu ce risca să se extindă la o mănăstire, dar şi la mai multe blocuri din apropiere. Condiţiile de intervenţie ale pompierilor au fost nefavorabile din cauza vântului puternic, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, citat de Agerpres.

Incendiu de vegetaţie în Piatra NeamţFoto: News.ro

În sprijinul pompierilor nemţeni au venit pompieri din Bacău şi Iaşi, angajaţi ai mai multor ocoale silvice şi ai societăţilor Primăriei Piatra-Neamţ, în total fiind implicaţi aproape 250 de oameni.

"Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ şi opt lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri au rămas în zonă pentru supravegherea zonei.