În următoarele patru săptămâni regimul termic va fi unul oscilant, cu perioade în care temperaturile vor fi fie ușor mai ridicate, fie ușor mai coborâte decât cele specifice datei din calendar, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 29 noiembrie - 27 decembrie 2021.

HotNews.roFoto: Hotnews

Săptămâna 29 noiembrie - 6 decembrie 2021

În ceea ce privește temperatura medie a aerului, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte la munte.

În ce privește cantitățile de precipitații, cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în nord-vestul teritoriului și în sud-estul extrem.

Săptămâna 6 - 13 decembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Săptămâna 13 - 20 decembrie 2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

În schimb, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 20 - 27 decembrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, ele vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-vestice.

Estimările meteorologice pe patru săptămâni sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia). „Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, explică ANM.