Fostul ministru USR al Transporturilor Cătălin Drulă îi transmite succesorului său de la PSD Sorin Grindeanu că nu este târziu să pună presiune pentru ca anul acesta să mai recupereze lenea şi reaua voinţă a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Drulă vorbește în termeni duri despre interimatul lui Dan Vîlceanu la Transporturi, spunând că acesta a însemnat ”numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare şi foarte puţină preocupare pentru proiectele de investiţii”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cătălin Drulă spune, într-un mesaj postat marți pe Facebook, că astăzi este "o zi de mare bucurie": deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda, iar peste câteva zile, în 6 decembrie, o altă promisiune va fi îndeplinită: A3 Târgu Mureș - 9km de drum de mare viteză (autostradă + drum de legătură 2x2).

  • "Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții", afirmă fostul ministru USR al Transporturilor.

El îi face lui Grindeanu și o listă a proiectelor care sunt aproape finalizare și care "au nevoie de cărbuni":

  • "DX12 Craiova - Pitești, Tronsonul 2, l-am lăsat la 90% în septembrie. Aveți toate șansele să oferiți Olteniei o alternativă civilizată pentru porțiunea Balș - Slatina (40km de trafic de coșmar) cât de curând.
  • Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7km de drum de beton de ultimă generație) are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puțin efort și supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteți deschide în decembrie.
  • La fel, centura Satu Mare! 4km au fost deschiși în octombrie, mai sunt 8km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneți presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu.
  • Adăugând proiectele deja deschise, Centura Mihăilești și Pasajul Mogoșoaia, precum și toate cele unde se lucrează (Sibiu-Pitești lot 1 și 5, A3 Transilvania, A0 - Autostrada de Centură București, DX Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Podul de la Brăila și altele) anul acesta vom avea recordul de absorbție pe fonduri europene pentru infrastructură de transport. Se putea și mai bine, dacă nu s-ar fi bătut pasul pe loc toamna aceasta.
  • E nevoie de voință și profesionalizare pentru ca proiectele de investiții să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată!".