Poliţiştii din Sibiu au reţinut două persoane suspectate de înşelăciuni prin metoda "Accidentul", iar o a treia persoană, încarcerată într-un penitenciar din ţară, este cercetată în același dosar penal, ultima victimă fiind o femeie de 85 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Județene Sibiu, luni, o sibiancă în vârstă de 85 de ani a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care, sub pretextul că este medic, i-a solicitat femeii banii pe care îi are, spunând că trebuie să acopere cheltuielile necesare operaţiei fiului acesteia, care ar fi suferit un accident.

Femeia i-a dat 4.000 de lei unei tinere care s-ar fi prezentat la domiciliu ca fiind asistenta medicului. Aşa-zisa asistentă era însoţită de un bărbat care i-ar fi asigurat transportul cu maşina.

Poliţiştii i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul şi i-au identificat, asupra lor fiind descoperit şi un plic în care se aflau 4.000 de lei.

Cei doi - o tânără de 16 ani şi un bărbat de 32 de ani, ambii sibieni - au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

În acelaşi timp, la Penitenciarul Arad, s-a desfăşurat o acţiune conexă celei din municipiul Sibiu, în urma controlului făcut asupra unui deţinut, sibian, în vârstă de 37 de ani, fiind descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii.

Cei trei sunt suspectați că, în perioada august - noiembrie 2021, ar fi săvârşit șapte infracţiuni de înşelăciune, în Sibiu, Mediaş şi Agnita, prejudiciul aproximativ fiind de 93.000 de lei.