​În ajunul Zilei Naţionale, emisiunea „Referendum” de la TVR 1 propune o dezbatere necesară: România - de ce-ai rămâne, de ce-ai pleca. În context, o întrebare la fel de actuală: unde e bine, acolo e patria? Despre patriotism, naţionalism şi globalism discută Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, luni, de la ora 21.00.Emisiunea este realizată în parteneriat cu HotNews.ro.

Referendum TVRFoto: TVR
  • Este România ţara în care ne putem realiza visurile? La această întrebare sunt invitaţi să răspundă cititorii HotNews.ro. în cadrul unui sondaj odată cu începerea emisiunii. De asemenea, își pot spune părerea folosind sitemul de comentarii de la finalul articolului.

„Discuţia pleacă de la realitatea amară a ultimelor trei decenii, emigraţia masivă, confirmată şi de sondaje de opinie recente. Sute de mii de români, în special tineri, declară că vor să plece din ţară anul viitor”, anunţă Mihai Rădulescu, realizator şi moderator al emisiunii.

Ca de obicei, în platou vin oameni care se poziţionează pro şi contra temei anunţate.

„Vom aduce şi noi în studio astfel de tineri, care ne vor spune de ce vor sa emigreze. De partea cealaltă, vom asculta opiniile unor oameni care şi-au construit cariere recunoscute în România, unii dintre ei după experienţe în străinătate: actorul Marius Bodochi, antreprenorul Dragoş ANASTASIU, stilista Adina Buzatu. De asemenea, vor fi în platou vloggerul de succes Andrei Şelaru - Selly şi jurnalista de travel Maria Mazilu. Un fost militar ranit grav în Afganistan, Eugen Valentin Pătru, ne va spune cum continuă povestea emoţionantă a reprezentării României peste hotare, prin performanţele de la Jocurile Olimpice Invictus”, mai spune Mihai Rădulescu.

Iar publicul este invitat să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe platformele online cunoscute, stiriletvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la desemnarea unui premier PNL, respectiv PSD, prin rotaţie, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.