​O mașină a Jandarmeriei a căzut, luni, într-un șanț de pe Șoseaua Fundeni din Capitală, într-o zonă unde au loc lucrări. Potrivit reprezentanților Brigăzii Rutiere, lucrarea nu era semnalizată corespunzător, deși în 23 noiembrie firma care realizează lucrarea și a săpat acolo șanțul fusese amendată. În acest caz a fost deschis dosar penal.

masina a Jandarmeriei cazuta intr-un sant pe Soseaua FundeniFoto: Captura

Conform Biroului de presă al Jandarmeriei, mașina era într-o misiune și circula spre localitatea Dobroeşti.

Pe Șoseaua Fundeni, în dreptul unor lucrări la carosabil, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autospeciala a părăsit drumul, derapând cu partea dreaptă în şanţul cu o lăţime de aproximativ un metru şi adânc de peste 1,5 metri.

Niciunul dintre cei patru jandarmi aflaţi în autoturism nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"După producerea accidentului, şoferul autospecialei a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero. Cercetările în acest caz sunt efectuate de către lucrătorii de Poliţie", precizează Jandarmeria, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, a spus că au existat probleme cu semnalizarea lucrării, iar în acest caz firma care face lucrările fusese amendată cu peste 3.000 de lei, în 23 noiembrie. Cu toate acestea, zona a rămas nesemnalizată corespunzător.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de efectuare de lucrări neautorizate în zona drumului public.

Cei care execută lucrări pe domeniul public au următoarele obligații:

  • să semnalizeze cu cel puțin 10 metri înainte, prin indicatoare rutiere temporare: drum în lucru, limitare de viteză
  • să amplaseze balize de-a lungul lucrării