Meteorologii anunță că în următoarele două zile vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți și în sud-vestul țării. Pentru nouă județe a fost emisă o avertizare cod galben de ninsori viscolite în zonele înalte.

Interventie viscolFoto: IGSU

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare potrivit căreia în intervalul luni, ora 10.00 – marți, ora 20.00, vor fi intensificări temporare ale vântului.

Meterorologii spun că, local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului. Se vor înregistra rafale în general de 50-70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80...100 km/h și temporar va ninge.

De asemenea, pentru nouă județe a fost emisă o avertizare cod galben de ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali. Sunt vizate județele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80-90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit.