Un maraton de vaccinare anti-COVID va fi organizat în șase spitale militare din țară, unde centrele de vaccinare vor fi deschise din 1 decembrie, de la ora 8.00, și până a doua zi, la ora 16.00.

vaccinare anti COVIDFoto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, maratonul de vaccinare va avea loc începând cu ora 8.00 a zilei de miercuri, 1 decembrie, și până la ora 16.00 a zilei de joi, 2 decembrie, în centrele de vaccinare care funcționează la:

  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iași;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța;
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova;
  • Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara.

Procesul de vaccinare pentru persoanele deja planificate pentru aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor existente.

În perioadele 26–30 noiembrie și 3 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, programul de funcționare al centrelor de vaccinare MApN va fi între 8.00 și 16.00 în zilele lucrătoare, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale vor fi vaccinate doar persoanele înscrise în platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, precizează autoritățile.